Hvordan holder du gejsten under jobsøgningen?

Når alarmen ringer kl 07.00 om morgenen og du for 10’ende gang trykker på snoozeknappen. Så velkommen i klubben, der er mange tusinde der som dig har det på samme måde, på grund af omstruktureringer, nedskæringer og inflation som for mange har gjort det svært at komme i job igen. Det er en følelse mange arbejdende kender til, men det er slet ikke så meget anderledes for en jobsøgende.

Det kan måske i højere grad være svært at holde sig selv motiveret, efter flere afslag og manglende respons på jobansøgninger. Derfor har vi samlet 5 hurtige tips herunder, til at forblive motiveret som jobsøgende. Vi har bedt Mogens Jensen via billig-akasse.dk dele sine egne erfaringer, med de 5 tips herunder.

Hold dig selv i gang!

Intet gør en mere demotiveret, end at føle sig som en Fiasko. Derfor er det vigtig at du selv skaber nogle små succeser i din hverdag, du kan eventuelt opsætte realistiske dags mål, uge mål og måneds mål. Eksempelvis Dag 1 – Research af 2 potentielle virksomheder. Dag 2 – udfærdigelse af målrettet og motiveret jobansøgning og et veldokumenteret CV.

Mogens Jensen fortæller:
"Jeg forsøger at strukturere min hverdag, således at der hver dag mindst er en vigtig opgave. Det være sig at tjekke jobindex, skrive en ansøgning eller ringe til en virksomhed med henblik på et besøg. Endvidere virker det motiverende at søge om uddannelse og opkvalificere sig."

Anerkend dig selv!

Når du så bliver kaldt til samtale, så fejr det. Enten med dine nærmeste, eller i dit netværk. På den måde opnår du med garanti også anerkendelse i netværket og hos dine nærmeste. Skab dialog og forbered dig på den måde helt automatisk til en eventuel samtale. En belønning kunne værre en tur i parken på en solskinsdag, eller en tur på cafe. Find noget der får dig til at slappe af og nyd din succes.

Mogens Jensen fortæller:
"Jeg har kun været til en samtale, og seriøst overvejer jeg at skifte branche. Så det har været svært at fejre"

Perspektiver!

Træt af alle de dårlige overskrifter og den negative dialog omkring manglende arbejdspladser osv. Vi bebrejder dig ikke! Men husk at medierne elsker dårlig nyheder – det sælger jo aviser og får folk til at lytte. Men der er masser af lyspunkter, du skal bare finde dem. Er der krise i en branche, er jo ikke ens betydende med at det er sådan i alle brancher.

Mogens Jensen fortæller:
"Der er i lavkonjuktur i Danmark, men historien viser at det blot er et spørgsmål om tid før der kommer gang i økonomien igen. Hvilket også betyder flere arbejdspladser, så når opsvinget kommer spreder den positive holdning sig også.
Endvidere har arbejdsløsheden øget min mobilitet dvs. jeg er villig til at køre længere efter jobs"

Husk at holde fri!

Selvom du inderligt ønsker at komme i job igen, må du ikke glemme at holde fri. Plej dit netværk og dine venner og familie. Det kan lige såvel være herigennem, dit kommende job dukker op. Strukturer din hverdag med pauser, ligesom var det et job. For det er jo et eller andet sted et fuldtidsjob at være jobsøgende.

Mogens Jensen fortæller:
"Jeg holder fri selvom det er svært, for ledighed går ud over psyken i form af lavt selvværd."

Tænk positivt!

Hvorfor blive ved, jeg får det jo ikke alligevel, der er for mange kandidater til de forskellige jobs, det er alt sammen tanker som ofte tynger hovedet som jobsøgende. Stop tankestormen, tænk i stedet positivt ellers hæmmer du bare motivationen. Lad ikke dig selv være begrænsningen for dit næste job.

Mogens Jensen fortæller:
"Jeg bevarer mine positive tanker ved at mediterer og feks. afslutte arbejdsdagen med at tænke på tre postitve oplevelser i løbet af dagen.

Skriv et svar