Gode tips til selvforkælelse

I en travl hverdag kan man oftest glemme sig selv, men det kan på længere sigt have en negativ effekt på din ydeevne. For at forøge produktiviteten, er det derfor vigtigt, at du husker at give tid til dig selv.

Vi har her samlet nogle gode råd til hvordan du bærer dig ad på trods af travlhed med nogle nemme veje til selvforkælelse.

Forkæl din hud

Vores krop – vores hud – er en vigtig del af vores velvære. Det er derfor vigtigt, at du giver denne opmærksomhed, og plejer den på en daglig basis, idet en irriteret hud også vil føre til formindsket velvære.

Udover den daglige pleje med en lækker bodylotion, er det en god idé af og til at forkæle dig selv med et langt bad, eventuelt et karbad, hvor du bruger en dejlig bathbomb, der både virker blød mod din hud og stimulerer dine lugtesanser med en vidunderlig duft.

Herudover, må du ikke glemme ansigtet. Plejer du ikke ansigtet, kan det vise sig i form af tør og revnet hud, øget irritation, urenheder og meget mere, hvilket vil påvirke dit selvværd.

Lav derfor en daglig ansigtsplejerutine, som du benytter morgen og aften, og oplev en velplejet og ren hud.

Opfrisk din garderobe

Tøj er en stor del af vores personlighed, idet vi kan udtrykke en vis stilart med valget af tøj, og dermed vise hvem vi er.

Samtidig forøger tøj, som vi føler os tilpasse i, både velværet og selvtilliden. Forkæl derfor dig selv ved at opfriske din garderobe, og køb nyt tøj af og til, som netop du kan lide.

Her behøver du ikke at tænke over den nyeste trend – køb og sammensæt i stedet tøj, som passer til nøjagtig dig og din stil.

Udover tøjet, som alle kan se, handler selvforkælelsen også om at købe undertøj, som du føler dig lækker i. undertøj forøger nemlig også selvtilliden, og du kan med fordel købe undertøj i blødt stof, som også forkæler din selvtillid.

Eksempelvis er undertøj fra Calvin Klein et godt bud – samtidig med at de udbyder behageligt undertøj, fås det også i unikt design, der fungerer godt til at booste din selvtillid.

Hold en pause på sofaen

Når vi har travlt, glemmer vi ofte at slappe af og geare helt ned. I stedet tager vi ofte endda arbejdet med hjem, hvilket forøger stress og formindsker velvære.

Lad i stedet arbejdet blive på kontoret, og brug dit hjem som dét sted, hvor du tager en pause og hygger.

Sæt eksempelvis tid af til at slappe af i sofaen, nyde en god film eller din yndlingsserie, og give din hjerne en pause fra alle de tanker, som du normalt går rundt med.

Sov længe

Vi har alle hørt det – søvn er vores bedste ven – men de fleste af os for alligevel ikke nok søvn, som følge af travlhed og alle de ting, som vi skal nå.

Dog er søvn utrolig vigtig for dit velvære, og for du ikke nok søvn, kan det på længere sigt lede til blandt andet poser under øjnene, som igen vil formindske din selvtillid.

Sørg derfor for at få nok søvn, og tilbring den nødvendige tid i din seng. Forkæl dig selv og din hud med lækkert sengelinned, der er blødt – der findes intet bedre end at komme hjem til en seng med friske lagner.

Skriv et svar