Se tv på computeren – Så er du godt underholdt alle steder

Du husker nok Krøniken, hvor Bella producerede tv apparater til de danske hjem, som efterhånden var blevet velhavende nok til at få deres eget. Det var en afgørende tid for danskerne, som varede længe. Men så kom internettet.

Det er ikke længe siden, at Krøniken beskrev en virkelighed, som vi kendte. Bella producerede fjernesyn, som stod i alle danske hjem og bragte nyheder og underholdning til danskerne. Tv apparaterne blev selvfølgelig bedre. Og det blev muligt at se flere kanaler. Men grundlæggende set var det det samme, der foregik. Familierne sad og fulgte med derhjemme i stort og småt foran tv trygt fra sofapuderne.

Fra stuealter til differentierede platforme

Men pludselig skete der noget. Det amerikanske militær ville inde en strategi til at opbevare data flere steder, så de ikke kunne blive ramt ved et enkelt angreb. Og deraf opstod ideen om, at have information tilgængeligt til en computeren fra flere servere rundt omkring. Og så sådan blev internettet født. Til at starte med var Internettet ikke særlig kommercielt. Og det var svært at tilgå for den almindelige mand og kvinde. Men efterhånden voksede efterspørgslen og der blev udviklet bedre og bedre computere.

Internettet blev også hurtigere og hurtigere. Længe var det, fordi folk sad og downloadede forskellige film af varierende kvalitet. Men nogle år siden fandt flere større virksomheder ud af, at der var penge i at tilbyde streaming. Og så gik det stærkt. I løbet af nogle år kom konkurrencen på det marked frem i lys lue. Og inden længe kom danske tv kanaler med i det game.

Her finder du tv på computeren

Nu er fremtiden her. Og du kan nu se tv på computeren, din smartphone, din tablet og alle mulige andre elektroniske devices, som du vil. Flere og flere migrerer væk fra de almindelige tv pakker og ser mere og mere tv på internettet og diverse streamingtjenester.

Du kan prøve dig frem med tv på computeren fra DR

Bonderøven http://www.dr.dk/nuTV2

Hvis du er til tour de France og den slags, kan du prøve med TV2.http://play.tv2.dk/TV3

Reality programmer og den slags http://www.tv3play.dk/front

Hvad er dine erfaringer med at se tv på computeren?

Skriv et svar